1957-től 1969-ig járt a legtöbb fiatal, sikeres sportoló a Sirály csónakházba. Az első kajakklub a fővárosban 1957-ben alakult. Az olimpiai bronzérmes szakember (szakosztály vezető) Mohácsi Ferenc, aki a legnagyobb sikerét a vízen aratta 1956-ban Melbourne-ben Wieland Károllyal a kettes kenuk 1000 m-es olimpiai bajnokságáért küzdött. Sokszor nyert országos bajnokságot is.
Kajakosaink, kenusaink a budapesti Építők versenyzőivel éltek egy fedél alatt, nagy egyetértésben, egymás szomszédságában. Novotny László, aki 1959-1971 között válogatottként kajakozott, EB ezüstérmes és számos Magyar Bajnoki cím tulajdonosa.

1964-ben az MHS Országos Elnöksége elismerésben részesítette a víziklubok tagjait. Hajba Antalt sokszoros országos bajnokot, világbajnokot,a tokiói olimpia negyedik helyezettjét az MHS "Kiváló Munkáért" érem arany, Tankó Imrét az ezüst, Adácsi Józsefet,Korpás Gyulát és Nánási Andrást a bronz fokozatával tüntette ki.
Jó néhányan a vizen tüntették ki magukat:Tóth Árpád,Kovács László, Mázás Pál, Novotny László, Sarvajcz Mária, Wichmann Tamás és Petrikovics Gyula a legeredményesebb versenyzők közé tartoznak. Az ifjúsági Wichmann Tamás 1965-ben már a felnőtteket is legyőzte kenujában 10000 méteren.
Három ifjúsági versenyző-Sarvajcz Mária, Petrikovics Mária és Horváth Mária- a felnőtt Tőzsér Ilonával a női négyesek 500 m-es bajnokságában a második helyet érte el,pedig csak erre az alkalomra ültek össze. (Forrás: MHS sportágak és bajnokok 1966)
Az MHS klub 1957-től 1996-ig működött.

contentmap_plugin